menu

Green But Clean

Green But Clean

School: Fioretti College


Extra toegankelijk park voor mensen met een beperking en hun begeleiders.

We wilden een leuk maar ook een verzorgend plan dus hebben wilden een soort tuin en dat ontwerpen als een mooi groen plaatje. Maar toen kwamen we op het idee om het te combineren voor de Mentaal of Fysiek gehandicapte mensen in een tehuis. Dus dat ze daar het parkje kunnen verzorgen, en dat moet dan gebeuren onder begeleiding gebeuren.

Er in dat parkje verschillende bomen en bosjes enzo worden gepland. Kan er meer zuurstof worden geproduceerd en omdat er in de atmosfeer de zuurstof percentage daalt, kan het wel wat meer gebruiken. Dus als er een aantal van de parkjes worden geplaatst worden er 2 dingen geholpen.


De voordelen

We hebben bewust voor een parkje gekozen bij een tehuis omdat mensen met dementie en andere mentale of fysieke problemen niet altijd ver mogen reizen, hebben Y. en ik een park ontworpen waar de mensen op een makkelijke manier de bomen kunnen verzorgen en er rustig kunnen wandelen. Ook is er een mogelijkheid om hun eigen kleine moestuin bij te houden.
Het heet Green But Clean (Groen maar schoon) omdat het groen moet zijn en natuurlijk schoon dus geen plastic of vervuiling in de tuin. Er is bewust gekozen voor 3 verschillende bomen en die planten we veel. Dus als we een paar van zulke stukken in een gebied hebben, dat niet gekapt mag worden. Dus dit zorgt dat er in een paar centrale punten extra zuurstof word geproduceerd. Iedereen is welkom Baby’s tot Overgroot Oma’s. Maar jongeren zijn niet welkom als voor overlast zorgen of rommel maken.


Meer informatie

De bomen die wij gekozen hebben:
- Quercus robur: Een boom die veel kan hebben, mooi dekt en tegen elk seizoen kan.
- Quercus palustris: Verbruikt weinig water, Bladeren zijn mooi rood en hij word wel 20 tot 25 meter hoog.
- Platanus x hispanica: Snelgroeiende boom met een lange rechte stam, Afgevallen blad verteert slecht en blijft lang rond de boom liggen dus mooi ter natuurlijke decoratie voor sweer.
- Tilia tomentosa ‘Brabant’: De boom dekt mooi maar laat wel goed licht door! Hij word mooi lang rond de 20 - 25 m, breedte ongeveer 15 m.


Media