menu

Voortgezet onderwijs

Aanbod voor het voortgezet onderwijs

Kettingreactie/Greenscreen

We ontwerpen en bouwen we samen een kettingreactiebaan en bedenken een filmscène en maken dan een filmpje met special effects in onze eigen green screen studio! Het filmpje wordt naar school gestuurd en zorgt ook na jullie bezoek gegarandeerd nog voor veel plezier!

Lees hier meer

Invented by… Livia

Tijdens de excursie Invented by… Livia bekijken we de gelijknamige speelfilm over het pubermeisje Livia die een bijzondere fiets voor haar gehandicapte broer ontwerpt. Daarna gaan uw leerlingen actief aan de slag. Ze bouwen de speciale fiets van Livia en testen deze op een parcours. Ze ontdekken hoe je met een sensor de fiets kunt besturen en bouwen de sensor na. Het resultaat nemen ze mee naar huis. Op school kunnen ze zich met behulp van een speciale lesbrief verder verdiepen in het onderwerp door zelf producten te ontwerpen.

Lees alles

Scrap&Snap

In dit programma testen we je techskills én je creativiteit! Dat doen we in onze Scrap-werkplaats, houtwerkplaats én met onze nieuwe Snapmaker CNC-freesmachine.

Lees hier alles!

Designprogramma

Verder is ons Designprogramma helemaal top voor alle klassen van het Voortgezet Onderwijs. Verschillende thema’s zijn mogelijk.

Designprogramma

Kijk-S

Samen met het MU hebben we een speciaal programma KIJK-S voor CKV op het Voortgezet Onderwijs ontwikkeld.

Kijk-S programma 

PROGRAMMA’S BasisONDERWIJS

Ook voor het Basisonderwijs hebben we erg leuke en leerzame programma’s.

Overzicht Basisonderwijs 

Aanvraagformulier schoolbezoek

Sponsoren van De Ontdekfabriek

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.