menu

Voortgezet onderwijs

Aanbod voor het voortgezet onderwijs

Kettingreactie/SCRAP

We ontwerpen en bouwen samen een kettingreactiebaan. Actie is reactie zei Newton. Maar hoe zetten we een beweging in gang die door de hele ruimte van De Ontdekfabriek gaat? In onze voormalige Philips fabriek zijn allerhande apparaten gebouwd. Van radio’s tot keukenmachines. Maar wat zit er eigenlijk in? Dat ontdek je als je ze uit elkaar haalt. Dus dat gaan we doen! Maar er is meer: de onderdelen gaan we een nieuw leven geven door er heuse kunstwerken van te maken. Uiteraard nemen jullie je eigen creaties mee naar huis!

Lees hier meer

Invented by… Livia

Tijdens de excursie Invented by… Livia bekijken we de gelijknamige speelfilm over het pubermeisje Livia die een bijzondere fiets voor haar gehandicapte broer ontwerpt. Daarna gaan uw leerlingen actief aan de slag. Ze bouwen de speciale fiets van Livia en testen deze op een parcours. Ze ontdekken hoe je met een sensor de fiets kunt besturen en bouwen de sensor na. Het resultaat nemen ze mee naar huis. Op school kunnen ze zich met behulp van een speciale lesbrief verder verdiepen in het onderwerp door zelf producten te ontwerpen.

Lees alles

Scrap&Snap

In dit programma testen we je techskills én je creativiteit! Dat doen we in onze Scrap-werkplaats, houtwerkplaats én met onze nieuwe Snapmaker CNC-freesmachine.

Lees hier alles!

Designprogramma

Verder is ons Designprogramma helemaal top voor alle klassen van het Voortgezet Onderwijs. Verschillende thema’s zijn mogelijk.

Designprogramma

PROGRAMMA’S BasisONDERWIJS

Ook voor het Basisonderwijs hebben we erg leuke en leerzame programma’s.

Overzicht Basisonderwijs 

Aanvraagformulier schoolbezoek

Sponsoren van De Ontdekfabriek

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.