menu

Dagje uit met het gezin

reserveer je Tickets

 

Beleef de volgende avonturen

Benieuwd naar wat je bij ons kunt eten en drinken? Klik dan hier.

Speelfilm De Uitvinders en Het Grote Mensen Mysterie

Finn wil uitvinder worden. Hij verzamelt apparaten die hij samenvoegt. Maar al zijn creaties mislukken. Met de hulp van Kiki en haar Grote Mensenboek ontdekt Finn na een spannend avontuur dat het niet alleen belangrijk is wat je maakt maar voorál voor wíe je het maakt.

Speeltijd: een keer per uur
Advies leeftijd: 9-13 jaar

Animatiefilm De Beestenbende

Vier gemaskerde kinderen beleven avonturen in een heel bijzondere tuin. Samen vormen ze de Beestenbende. Als één van de leden moet verhuizen bouwen ze een huttenhuis. Alles dreigt door de regen in het water te vallen. Maar de Beestenbende bedenkt een slimme oplossing.

Speeltijd: een keer per uur
Advies leeftijd: 6-9 jaar

De scraphoek

Hier mag je allerlei oude apparaten uit elkaar schroeven. Van de losse onderdelen kun je nieuwe uitvindingen bouwen. Dat mogen dingen zijn die je gezien hebt in de film, maar misschien wil jij wel helemaal zelf bedenken wat je bouwt! Je bouwwerk kun je ook gebruiken voor je eigen filmpje in de magische ‘greenscreen’ studio!

Els’ Rally Race (Nerdy Derby baan)

Maak van hout je eigen raceauto en test hem uit op onze mega mooie Nerdy Derby racebaan. Welke auto gaat het eerste over de finish?

Magische luchtkussenkist

Wist je dat lucht eigenlijk heel sterk is? Je kunt echt drijven op een laagje lucht. Daarmee kun je door de tuin van de Beestenbende zoeven, zelfs als die is overstroomd! Geloof je het niet? Probeer het maar uit in onze magische luchtkussenkist!

Bernoeli het olifantje

Bouw je eigen beestenbende met de speciale bouwmaterialen van Infento. Of maak een olifant die een balletje in de lucht kan houden met zijn slurf!

Speelkisten

Ben jij nog iets te klein voor de workshops van De Ontdekfabriek? Dan vermaak jij je vast in de kruipdoor-sluipdoor speelkisten met bouwblokjes, speelgoed en knikkerbanen!

Zelf films maken

Teken je eigen tekenfilm en speel die af met een bijzonder apparaat: de praxinoscoop! Of stap in de greenscreenstudio en speel met de special effects!

Buiten spelen

De Ontdekfabriek heeft buiten een echte speeltuin. Het is er een beetje ruw en onbegaanbaar. Je kunt er hutten bouwen om te overleven, of grote wagens bouwen om te racen op de rails. Soms gaan we waterraketten maken én afschieten. Rust even uit in de bijzondere vogelschommels. Of race net als Els uit ‘De Uitvinders en Het Grote Mensen Mysterie‘ met onze speciale skelters! Je kunt -als we buiten geopend zijn- ook zelf een waterleidingsysteem aanleggen bij ‘De Waterbende‘!

Open: april t/m oktober als het weer het toelaat

Programma

Bovenstaand programma geldt op openingsdagen voor gezinsbezoek en kinderfeestjes en ook voor schoolreisjes. De activiteiten kunnen afwijken met soms minder of meer activiteiten. Ontdek het ter plaatse. Bij mooi weer in de periode april-oktober zijn er ook activiteiten buiten. Deze activiteiten verschillen met schoolexcursies.

Op aanvraag

De Ontdekfabriek kan op aanvraag workshops binnen verschillende thema’s bieden. Ook voor schoolbezoek, bedrijfsuitstapjes of het verhuur van onze inspirerende ruimte. Vraag naar de mogelijkheden

Contact opnemen

Sponsoren van De Ontdekfabriek

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.