menu

Invented by Livia

Laat je leerlingen innoveren voor mensen met een handicap

We starten met een speelfilm over Livia die een bijzondere fiets voor haar gehandicapte broer ontwerpt. Daarna gaan jullie zelf actief aan de slag. We bouwen de speciale fiets van Livia en testen deze op een parcours. En jullie ontdekken hoe je met een sensor de fiets kunt besturen en bouwen de sensor na. Het resultaat nemen alle leerlingen mee naar huis.

Ook is het mogelijk om een ontwerpworkshop te doen. Enkele leerlingen krijgen dan een handicap (er zijn meerdere handicaps) en een opdracht die de leerling moet kunnen uitvoeren. In kleine groepjes ontwerpen en bouwen leerlingen dan een hulpmiddel voor de ‘gehandicapte’ medeleerling i het groepje en samen presenteren ze die oplossing aan de hele groep.

Op school kunnen jullie je met behulp van een speciale lesbrief nog verder verdiepen in het onderwerp door zelf producten te ontwerpen voor mensen met een handicap.

Leeftijd: 13-18 jaar
Tijdsduur: 1 dagdeel
Lesbrief: gratis
Kosten: 12,50 Euro per leerling.
Aantal: Maximaal 60 leerlingen.

Op verzoek kan het programma tegen meerkosten ook worden uitgevoerd op een externe locatie (bijvoorbeeld op school). Neem contact op voor meer informatie.

Vraag aan: schoolbezoek Ontdekfabriek

Sponsoren van De Ontdekfabriek

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.