menu

High tech campus

High Tech Campus meets De Ontdekfabriek

Slimste kilometer van Nederland

Met 40% van de totale Nederlandse patentaanvragen mag High Tech Campus Eindhoven zich met recht de slimste kilometer van Nederland noemen. Deze slimste kilometer van Nederland ligt aan de zuidkant van Eindhoven en dat is dan weer vijf kilometer tot Strijp-S waar in één van de voormalige Philipsfabrieken De Ontdekfabriek is gevestigd.

Kleine stap naar De Ontdekfabriek

Toch is het een kleine stap van de Campus naar De Ontdekfabriek: beide plekken vervullen belangrijke functies in het Brainport eco-systeem van creativiteit, techniek en innovatie. De Ontdekfabriek enthousiasmeert al meer dan 10 jaar kinderen en jongeren om creatief aan de slag te gaan, om te ontdekken of ze echte uitvinders willen worden. Ze ervaren er hoe geweldig het is om met behulp van techniek oplossingen te bedenken die de wereld een beetje beter of leuker maken. En dat is natuurlijk belangrijk voor de bedrijven op de Campus, want zij kunnen nieuwe instroom van de jongste generatie technici maar al te goed gebruiken!

Kinderen mogen later op de Campus werken

Dit is de reden dat High Tech Campus Eindhoven een verbintenis is aangegaan met De Ontdekfabriek. Als sponsor steunt de Campus de activiteiten van De Ontdekfabriek zodat nog meer kinderen en jongeren geënthousiasmeerd worden voor een toekomst in techniek en innovatie. Hilde de Vocht, director Marketing en Communications, benadrukt het directe belang: “Nog niet genoeg kinderen kiezen voor een opleiding in techniek. En dat moet veranderen. Samen met een aantal toonaangevende bedrijven nemen wij de verantwoordelijkheid om daar een steentje aan bij te dragen. En natuurlijk hopen we dat al die kinderen over een aantal jaren dan op onze mooie campus kunnen komen werken!”.

Mede door deze sponsoring kan De Ontdekfabriek doorgaan met het ontwikkelen van inspirerende programma’s voor de uitvinders van de toekomst. En natuurlijk zijn alle kinderen van de mensen die op de High-Tech Campus werken van harte uitgenodigd om daaraan deel te nemen: in De Ontdekfabriek of door middel van één van de onderwijsprogramma’s.

Sponsoren van De Ontdekfabriek

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.