menu

Ontwerp kleding voor je collega

Ontwerpen voor collega’s

Zoek je een uitje met je afdeling (of andere groep) waarbij elkaar beter leren kennen een doel is? Dan is onze nieuwe workshop de perfecte invulling!

voorbereiding

Allereerst vragen jullie alle deelnemers om een kledingstuk mee te brengen dat niet heel hoeft te blijven. We gaan dat kledingstuk namelijk ‘oppimpen’!

Onderzoeksfase

Na de ontvangst (met een drankje) koppelen we tweetallen aan elkaar door een loting. (Het is natuurlijk ook mogelijk dat jullie zelf al tweetallen hebben gevormd.) Elke deelnemer krijgt de opdracht om het meegebrachte kledingstuk van de ander te gaan verfraaien. Iedereen wordt dus zowel ontwerper als ontwerp-object/model.

De duo’s gaan nu eerst met elkaar in gesprek. Het doel is om uit te vinden wat de ander drijft, waar hij of zij voor staat en wat hij of zij mooi vindt qua kledingstijl. De ultieme manier om elkaar beter te leren kennen! De meegebrachte kledingstukken worden geruild.

ontwerpen

Iedereen gaat aan de slag om een ontwerp te tekenen (op papier) voor de ander. De bedoeling is natuurlijk dat je goed nadenkt over de ander. Hoe representeert jouw ontwerp de wensen of eigenschappen van de eigenaar van het kledingstuk? Op welke plek of plekken op het kledingstuk komt jouw ontwerp straks? En in welke kleur(en)? In de praktijk is deze ontwerpsessie een vrolijke bende. Met de hele groep zitten en staan jullie om een aantal tafels en uiteraard zorgen de ideeën voor de nodige hilariteit en lol! Onze bar is geopend voor extra ontspan- en inspiratiemomentjes en tussentijdse evaluaties.

maken

Als een ontwerp klaar is scannen we dat samen in. Met de vinylsnijder maken we van de scan een opdruk op folie. Met behulp van een hittepers kun je je ontwerp vervolgens prachtig op het kledingstuk van je collega drukken. Nog even afwerken… en klaar! Je kunt het opgepimpte kledingstuk nu weer plechtig overhandigen aan de eigenaar. Die hopelijk minstens zo’n prachtig ontwerp heeft gemaakt voor jou!

eindshow

Als alle kleding klaar is komt het hoogtepunt van de workshop: de modeshow! Om de beurt showt iedereen zijn of haar gepimpte kleding aan de groep. Het is natuurlijk aan de ontwerper om diens eigen ontwerp van toelichting te voorzien! Zo krijgen alle groepsleden meer te horen over de persoonlijkheid van elk model dat zijn of haar ‘nieuwe’ kledingstuk showt. Jullie zijn allemaal toeschouwers maar ook een keer ontwerper én model.

Een fantastische workshop, waarbij jullie echt de tijd (3 uur) voor elkaar nemen én op een bijzondere en erg leuke manier elkaar beter leren kennen!

meer info of reserveren

Deze workshop is uit te voeren met groepen tot maximaal 20 personen. Meer info of reserveren: mail info@deontdekfabriek.nl

Sponsoren van De Ontdekfabriek

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.