menu

Lilian Bland

Lilian bland

geboren in 1878, jarig op 28 september

Lilian Bland werd in een Engels-Ierse familie geboren. Ze raakte geïnteresseerd in fotografie en had ze als vrouw bijzondere hobby’s voor die tijd. Zo rookte ze, droeg ze broeken en nam ze deel aan de jacht. Ze groeide vervolgens uit tot sportjournalist en persfotografe voor de Londense kranten. In 1908 kreeg ze een postkaart opgestuurd van het vliegtuig van Louis Blériot waardoor ze geïnteresseerd raakte in de luchtvaart.

Ze begon met de bouw van haar eigen vliegtuig. Eerst bouwde ze een primitieve dubbeldekker en na een succesvolle glijvlucht besloot ze een volwaardig vliegtuig te bouwen. Ze twijfelde of het vliegtuig wel zou vliegen. Daarom doopte ze het vliegtuig met de naam Mayfly (vrij vertaald: “zou kunnen vliegen”).

Na haar eerste succesvolle vlucht ging Bland het vliegtuig verder aanpassen en begon kleine schaalvliegtuigen te verkopen om haar project te kunnen financieren. Uiteindelijk werd ze door haar vader overgehaald om haar vliegtuig te verkopen en in te wisselen voor een T-Ford en leerde ze zichzelf autorijden.

Bron: Wikipedia.nl

Terug naar de Uitvinders Wall of Fame

Sponsoren van De Ontdekfabriek

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.