menu

M a g g i e

M a g g i e

School: Huygens Lyceum


Stem op Maggie als je geeft om de planten! Deze revolutionaire techniek (aangedreven door magneten) is een grote stap naar een milieuvriendelijke toekomst voor kwekerijen.

Maggie is een systeem om de hoeveelheid zonlicht in kassen zo goed mogelijk te benutten. Het is voor bedrijven die op grote schaal planten natuurlijk willen kweken. Alle planten hebben eigen lichtbehoeftes, maar het is moeilijk voor een kweker om zich eraan te houden. Maggie is de oplossing hiervoor.


De voordelen

- Maggie is volledig geautomatiseerd
- Elke plant krijgt de individuele zorg die het nodig heeft
- Er kunnen meer verschillende planten gekweekt worden in dezelfde ruimte.


Meer informatie

Werking

Er zijn ruimtes met minder licht en meer licht. De planten zitten in pods die in rondjes zweven in deze ruimtes. Ze zweven omdat in de vloer magneten zitten met een min-pool, en in de onderkant van de pods ook. (voor stabilisatie moet je meerdere magneten hebben: een aan elke rand van de onderkant) In het midden zit een magneet met een plus-pool, deze is schuin eraan vastgemaakt waardoor het de vloer voor zich aantrekt, en dus voortbeweegt. Zo vliegt de pod in rondjes in de ruimte. In de pod zit een meter die de hoeveelheid zonlicht meet. Wanneer het signaleert dat het te veel of te weinig is voor die dag, stuurt het een signaal naar de 'flipper' naast de ingang naar de volgende ruimte. De eerstvolgende keer dat de pod daar voorbijvliegt, duwt de flipper de pod een andere ruimte in.


Bedacht door

Sofia Camacho Farinha, Rachel Scaria, Sasha Chumachenko


Media