menu

vacature: uitvinders in de klas

Ben jij iemand die ervan houdt om kinderen iets te leren door middel van een informeel/innovatief (les)programma? Heb je een onderwijsbevoegdheid, ben je bezig met een opleiding binnen het onderwijs of ben je door een andere opleiding of werkervaring goed in het begeleiden van kinderen? Dan zoeken wij jou!

Uitvinders in de klas

Op steeds meer scholen voeren we programma’s op de schoollocatie uit. Soms tijdens en soms ook ná schooltijd. Meestal betreft het een serie van zo’n 6 lessen van anderhalf uur op een vaste weekdag tussen 2 schoolvakanties in. Soms voor leerlingen die dat extra steuntje in de rug goed kunnen gebruiken en/of achterstand hebben op taalgebied, maar soms ook voor leerlingen die ervoor kiezen om extra verdieping te zoeken. Wie het ook zijn: in alle gevallen moeten ze de lessen/workshops als een leuk avontuur ervaren!

Met onze elektrische makersbus gaan we naar de scholen met de gaafste machines en materialen. Als ‘De Uitvinders’ in de klas komen gaan de kinderharten vanzelf sneller kloppen! Toch behelzen onze lessen meer dan wetenschap en techniek. We werken met storytelling (‘Uitvindersavonturen’) en verrijken de lessen zonodig op basis van de specifieke leerdoelen van de betreffende groep.

De functie

Je gaat – afhankelijk van de groepsgrootte zelfstandig of met een collega – onze lesprogramma’s uitvoeren op scholen of BSO’s. Uiteraard krijg je de tijd om de lessen voor te bereiden en indien nodig wat aan te passen, waarbij we je uiteraard coachen. Je zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor de kinderen, die je daarvoor superdankbaar zijn!

Op oproepbasis kun je ook worden ingezet (alleen als je dat wilt en daarvoor beschikbaar bent natuurlijk) voor eenmalige workshops op locatie (Op scholen, BSO’s of evenementen) of op excursies van scholen in De Ontdekfabriek. Bij het werk hoort ook het klaarzetten en opruimen van materialen.

Onze ideale kandidaten

Volgen een kindgerichte opleiding of hebben deze afgerond.

Kunnen zelfstandig werken en hebben ervaring met het werken met (groepen) kinderen.

Wonen niet ver van Eindhoven en zijn in het bezit van een rijbewijs.

Zijn op minstens één doordeweeks(e) dag(deel) beschikbaar.

O ja: affiniteit met creativiteit is wel nodig, maar je hoeft echt niet supertechnisch te zijn 🙂

Wij bieden

Een superleuke, -creatieve en -informele werkomgeving waar jouw eigen inbreng gewaardeerd wordt.

Dankbare blije kinderen en leerkrachten en hele fijne collega’s .

Een flexibel arbeidscontract en afspraken over je inzet zodat die perfect overeenkomt met jouw beschikbaarheid.

Interesse?

Mail ons op info@deontdekfabriek.nl. Als je je telefoonnummer erbij zet bellen we je heel graag terug!

Sponsoren van De Ontdekfabriek

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.