menu

jouw eindhoven van de toekomst

Ontwerp samen met jouw leerlingen Jouw Eindhoven van de Toekomst!

Wat voor stad willen de kinderen van vandaag morgen zien? In het project Jouw Eindhoven van de Toekomst, een initiatief van De Ontdekfabriek in opdracht van de Gemeente Eindhoven, krijgen leerlingen de kans om hun visie op de stad van de toekomst te ontwikkelen. De gemeente Eindhoven is benieuwd naar de ideeën en wensen van kinderen, want het is hún toekomstige stad die we nu samen vormgeven.

Gratis gastles of workshop

Jouw klas kan meedoen door gratis deel te nemen aan een gratis gastles op school of een workshop bij De Ontdekfabriek. Tijdens deze les of workshop leren leerlingen spelenderwijs hoe ze hun ideeën kunnen omzetten in creatieve ontwerpen. Ze gaan aan de slag met het bedenken van oplossingen en plannen voor de stad waarin zij later zullen leven.

In de gastles ligt het accent vooral op de ideeën bedenken. Na de gastles krijgen de leerlingen bouwplaten om samen een miniatuurstad te bouwen in de klas. Bij de workshop in De Ontdekfabriek gaan ze daarnaast met echte machines en gereedschappen aan de slag om een prachtige maquette te bouwen.

Na de gastles of workshop gaan de leerlingen hun ideeën presenteren op een speciale website. Familie en vrienden (en iedereen) kunnen op hun favorieten stemmen waarna een jury de meest originele inzendingen selecteert voor een grote finale aan het einde van het schooljaar 2024/2025.

Wil jij je leerlingen laten ontdekken hoe ze invloed kunnen uitoefenen op hun eigen leefomgeving? Doe mee met Jouw Eindhoven van de Toekomst en bouw samen aan de stad van morgen!

Voor wie: schoolklassen (groep 7 en 8 basisonderwijs en leerjaar 1 en 2 Voortgezet Onderwijs) uit Eindhoven

Tijdsduur gastles op school: 1 uur

Tijdsduur workshop in De Ontdekfabriek: 2,5 uur

Kosten: gratis (zolang de voorraad strekt: wie het eerst komt, die het eerst maalt en vol is vol)

Voorwaarde voor de leerkracht/docent na de gastles/workshop: zorgen voor minimaal 5 kwalitatief goede inzendingen per klas op onze website.

Inschrijfformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Straatnaam en huisnummer
Postcode
Welke groep(en)?*
DD dash MM dash JJJJ
Als er meerdere data mogelijk zijn, vul dat dan in bij 'Overige vragen/opmerkingen'
Gewenste starttijd*
:
Voer een getal groter dan of gelijk aan 1 in.
Bij workshops doen we graag 2 groepen na elkaar op dezelfde dag Bij gastlessen doen we graag 3 workshops na elkaar op dezelfde dag
Voer een getal groter dan of gelijk aan 1 in.
We gaan uit van maximaal 30 leerlingen per groep
Gastlessen op school of workshops in De Ontdekfabriek*
Hoe heb je ons gevonden?*

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sponsoren van De Ontdekfabriek

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.