188 Stemmen

Super-efficiënt bos

Ingezonden door: Frein van den Broek
School: Floralaan


Het is een soort trap van grond waar een bos op groeit. De hoogste bomen staan op het laagste niveau en de laagste planten op het hoogste niveau. Alle toppen zijn even hoog, dus alle bomen en planten krijgen evenveel zonlicht. Er leven veel dieren en planten in dit bos. De dieren kunnen via hellinkjes van het ene naar het andere niveau. Voor meer uitleg, zie mijn poster en filmpje.


De voordelen

Er kunnen veel dieren en planten in dit bos leven, waardoor ze niet zullen uitsterven. Doordat de toppen even hoog zijn, krijgen alle bomen evenveel zonlicht. Hierdoor vindt er veel fotosynthese plaats en komt er veel zuurstof vrij wat mensen nodig hebben. Bomen nemen ook koolstofdioxide op, wat weer goed is voor het milieu.


Meer informatie

Je kunt het bos op een helling aanleggen of zelf een helling met niveaus maken met grond.


Bedacht door

Mijn naam is Frein. Ik ben 10 jaar oud en zit in groep 7 van Basisschool Floralaan in Eindhoven.


Avonturen beleven

Bekijk het filmpje!

Bekijk de video

Waarom meedoen?

Leerkrachten aan het woord

Bekijk de video

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Super-efficiënt bos gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Super-efficiënt bos teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.