Eneco - Peak Shaving

Eneco produceert in Utrecht op grote schaal zowel warm water als elektriciteit. Het warm water wordt gebruikt om de 50.000 aangesloten huishoudens te verwarmen én te voorzien van warm kraanwater. Afhankelijk van het seizoen verschilt de vraag naar warm water. In de zomer is de vraag laag en in de winter is de vraag hoog. Daarnaast zijn er ook dalen en pieken op de dag.

Eneco daagt jou uit om de pieken te laten dalen! Ook wel Peak Shaving genoemd. Het uiteindelijke doel is zo efficient mogelijk gebruik maken van fossiele (bijvoorbeeld aardgas) en duurzame energiebronnen. Het zou namelijk veel energie besparen als er innovatieve oplossingen worden gevonden.

Peak Shaving is een Invented by All project waarin Eneco samenwerkt met het Voortgezet Onderwijs in Utrecht. Lees hier meer over Invented by All.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale ontwikkeling van de Europese Unie en een bijdrage van de gemeente Utrecht.

     

Inzending aanmaken

Inzendingen

Inzending aanmaken

Avonturen beleven

Bekijk het filmpje!

Bekijk de video

Waarom meedoen?

Leerkrachten aan het woord

Bekijk de video

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist).