Uitvinderswedstrijd 2020 van start

Voor de basisschool groepen 5 tot en met 8 organiseren we ook in 2020 weer De Uitvinderswedstrijd. Leerlingen worden met een inspirerende opdracht uitgedaagd om een uitvinding te bedenken. Per leerjaar is er een ander thema. De Uitvinderswedstrijd sluit prachtig aan bij een excursie naar De Ontdekfabriek en/of het lesprogramma van De Uitvinders. Maar ook zonder dat je daarvan gebruik maakt kun je prima deelnemen aan de gratis wedstrijd!

Win een leskist van Het Grote Mensen Mysterie

Ons allernieuwste project is De Uitvinders en Het Grote Mensen Mysterie. Dat project start in de klas met een geheimzinnige kist die plotseling in de klas staat. De kist heeft een dubbele bodem die alleen te openen is met cijfercodes. Om die codes te krijgen moet je de uitvindersworkshops doen met de materialen uit de kist. Hoe te gek is dat?!

Tussen alle scholen die zich vóór 23 februari 2020 aanmelden voor deelname aan De Uitvinderswedstrijd verloten we een complete Grote Mensen Mysterie leskist ter waarde van 175 euro.

Aanmelden voor Uitvinderswedstrijd 2020 (gratis)

Meld jouw klas(sen) (groep 5 tot en met 8) via onderstaande link aan voor De Uitvinderswedstrijd 2020 en misschien zien we jullie wel in de finale op 23 juni in Breda of op 26 juni in Eindhoven!

Download opdrachten Uitvinderswedstrijd 2020 via de webshop

 • Uitvinderswedstrijd 2020 van start gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Uitvinderswedstrijd 2020 van start teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.