Bekijk project video

Lesprogramma voor: Groep 7/8

De jonge uitvinder Sibrand gaat op zoek naar de ultieme bron van groene energie voor zijn elektrische auto. Dankzij een bijzonder meisje uit het circus weet hij die uiteindelijk te vinden. Het project verbindt thema’s als duurzaamheid, groene energie en het circus. Een project voor basisschool groepen 7 en 8.

Lespakket inhoud

 • Lesbrieven, werkbladen, Gynzy online-tool (let op copyright)
 • GRATIS
 • Downloaden
 • Materiaalpakket voor 36 leerlingen
 • €175
 • Bestellen
 • Materiaalpakket voor 24 leerlingen
 • €150
 • Bestellen

Nog meer avonturen

Invented By Livia

Livia wordt geterroriseerd door haar oudere broer die herstelt van een ongeluk. Om hem zo snel mogelijk uit huis te krijgen bedenkt Livia samen met haar vrienden een bijzondere fiets. Een verhaal voor pubers met vakoverschrijdende en inspirerende thema’s.

Bekijk projectverloop

De Uitvinders en Het Zonnewiel

De jonge uitvinder Sibrand gaat op zoek naar de ultieme bron van groene energie voor zijn elektrische auto. Dankzij een bijzonder meisje uit het circus weet hij die uiteindelijk te vinden. Het project verbindt thema’s als duurzaamheid, groene energie en het circus.

Bekijk projectverloop

De Uitvinders en Het verborgen Oog

De Uitvinders gaan op reis naar de wereldtentoonstelling. Maar tijdens een heftige storm vergaat hun schip bij een verlaten eiland. Met de hulp van een verstekeling weet de bemanning een aantal uitvindingen te redden. Die komen goed van pas op het eiland. Een bijzondere reis langs thema’s als dierenleed, zelfredzaamheid en het milieu.

Bekijk projectverloop

De Uitvinders en de Verdronken Rivier

Een groep jongeren gaat op zoek naar de bron van de rivier nadat die op mysterieuze wijze is drooggevallen. Tijdens hun reis hebben ze al hun vindingrijkheid nodig. Een verhaal over teamwork, water en milieu.

Bekijk projectverloop

De Uitvinders en het Grote Mensen Mysterie

Finn wil uitvinder worden. Hij verzamelt apparaten die hij samenvoegt. Maar al zijn creaties mislukken. Met de hulp van Kiki en haar grote mensenboek ontdekt Finn dat het niet alleen belangrijk is wat je maakt maar vooral voor wie je het maakt. Een avontuur waarin alle talenten van jonge uitvinders worden aangesproken.

Bekijk projectverloop

De Uitvinders in Afrika

Een Nederlands meisje gaat met haar familie in Afrika wonen. Ze mist haar vriendinnen. Maar als ze het Afrikaanse jongetje Jabali leert kennen, ontdekt ze hoe leuk het is om je eigen speelgoed te maken. Een avontuur waarin de thema’s vriendschap, Afrika, speelgoed, duurzaamheid en recycling centraal staan.

Bekijk projectverloop

De Uitvinders en De Beestenbende

Vier gemaskerde kinderen beleven avonturen in een heel bijzondere tuin. Samen vormen ze de Beestenbende. Als een van de leden moet verhuizen bouwen ze een huttenhuis. Alles dreigt door de regen letterlijk in het water te lopen. Maar de Beestenbende bedenkt een slimme oplossing. Een verhaal uit de natuur, dat gaat over samenwerken, hutten bouwen en techniek.

Bekijk projectverloop

Goochelen met techniek

De goochelaar meneer Verhip is zijn konijn kwijt. Evi de uitvinder helpt hem. Tijdens de betoverende zoektocht bedenkt Evi originele goocheltrucs. Kinderen ontdekken spelenderwijs de magie van techniek. Wordt het konijn ook uit de hoge hoed getoverd?

Bekijk projectverloop

Avonturen beleven

Bekijk het filmpje!

Bekijk de video

Waarom meedoen?

Leerkrachten aan het woord

Bekijk de video

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • De Uitvinders en Het Zonnewiel gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • De Uitvinders en Het Zonnewiel teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.