Beleef de volgende avonturen*

Reserveren is niet nodig

 

De scraphoekDEHV.1212.1968

Hier mag je allerlei oude apparaten uit elkaar schroeven. Van de losse onderdelen kun je nieuwe uitvindingen bouwen. Dat mogen dingen zijn die je gezien hebt in de film, maar misschien wil jij wel helemaal zelf bedenken wat je bouwt! Je bouwwerk kun je ook gebruiken voor je eigen filmpje in de magische ‘greenscreen’ studio!

 

De magische luchtkussenkistluchtkussenkistklein

Wist je dat lucht eigenlijk heel sterk is? Je kunt echt drijven op een laagje lucht. Daarmee kun je door de tuin van de Beestenbende zoeven, zelfs als die is overstroomd! Geloof je het niet? Probeer het maar uit in onze magische luchtkussenkist!

 

De dansende tijger

Een tijger voor het circus, maar dan eentje die rijdt op wielen! Waar plaats jij het gewicht zodat ie ook echt kan dansen?

Vacuumvormen

Bouw Sunny, de bijzondere auto uit ‘De Uitvinders en Het Zonnewiel’ na met een vacuumvormmachine. Of maak je liever een dierenmasker om zo een echt lid van De Beestenbende te worden?

greenscreen-kleinBernoeli het olifantje

Bouw je eigen beestenbende met de speciale bouwmaterialen van Infento! Of maak een circusolifant die een balletje in de lucht kan houden met zijn slurf!

Speelkisten

Ben jij nog iets te klein voor de workshops van De Ontdekfabriek? Dan vermaak jij je vast in de kruipdoor-sluipdoor speelkisten met bouwblokjes, speelgoed en knikkerbanen!

Zelf films maken

Teken je eigen tekenfilm en speel die af met een bijzonder apparaat: de praxinoscoop! Of stap in de greenscreenstudio en speel met de special effects!

 

Buiten spelen (buiten, april t/m oktober als het weer het toelaat)

De Ontdekfabriek

De Ontdekfabriek heeft buiten een echte speeltuin. Het is ingericht als een openluchtcircus. Net als in de film ‘De Uitvinders en Het Zonnewiel‘ kun je er circusacts bouwen en uitvoeren! Dus kom ‘mensen’ (nou ja… poppen) afschieten met ons ‘levend’ kanon. Of maak een grote circusattractie waarin je kunt rijden over onze speciale circuspiste of voer acrobatische acts uit op de bijzondere schommels. Om te trainen voor je acrobatische toeren leef je je uit op onze gave skelters! Je kunt -als we buiten geopend zijn- ook zelf een waterleidingsysteem aanleggen bij ‘De Waterbende‘!

 

Animatiefilm De Beestenbende (een keer per anderhalf uur)

 

Vier gemaskerde kinderen beleven avonturen in een heel bijzondere tuin. Samen vormen ze de Beestenbende.Als één van de leden moet verhuizen bouwen ze een huttenhuis. Alles dreigt door de regen in het water te vallen. Maar de Beestenbende bedenkt een slimme oplossing… (Advies leeftijd 6-9 jaar)

Speelfilm De Uitvinders en Het Zonnewiel (een keer per anderhalf uur)

 

De jonge uitvinder Sibrand werkt aan zijn elektrische auto ‘Sunny’. Samen met Aisha, de dochter van de waarzegster, gaat hij op zoek naar Sjors de leeuwentemmer. Het schijnt dat Sjors de ultieme bron van groene energie kent om Sunny te laten rijden. Maar hij is spoorloos verdwenen…. En wie is toch die geheimzinnige motorrijder die hen achtervolgt tijdens hun zoektocht… (Advies leeftijd 10-12 jaar)

 

*Bovenstaande is het programma op openingsdagen voor gezinsbezoek en kinderfeestjes. Deze activiteiten zijn anders dan het programma van de schoolexcursies in De Ontdekfabriek. Bij (verwacht) mooi weer in de periode april-oktober zijn de activiteiten ook buiten!

Het kan voorkomen dat bepaalde activiteiten tijdelijk niet beschikbaar zijn en naast bovenstaand aanbod kunnen er ook extra activiteiten zijn. Ontdek het ter plaatse in De Ontdekfabriek! Reserveren is niet nodig. Voor een kinderfeestje moet je wel even reserveren. Voor bezoek door scholen of bedrijven zijn er andere programma’s.

 

Overige:

De Ontdekfabriek kan op aanvraag workshops binnen verschillende thema’s bieden. Ook voor schoolbezoek, bedrijfsuitstapjes of huur van onze inspirerende ruimte. Neem contact op voor de mogelijkheden! info@deontdekfabriek.nl