Designworkshop ‘Iedereen aan Tafel!’ voor scholen

Ontwerpen is met een andere bril naar de wereld kijken. Je verdiepen in situaties en ontwerpen bedenken om die situaties voor de mensen te verbeteren of leuker te maken. Het eetmoment aan tafel is een voorbeeld van zo’n situatie. Je kent dit van thuis, maar hoe zou het eetmoment in de Afrikaanse jungle eruit zien? Of tijdens een bijeenkomst van ministers bij de Verenigde Naties?

Bij het designprogramma ’Iedereen aan tafel’ kun je in De Ontdekfabriek met de hele klas ontwerpen maken die het samen eten nog beter of leuker maken. Supercool! In onze filmzaal worden jullie geïnspireerd met een leuke kinderdocumentaire over het ontwerpen van stoelen of tafels. Daarna dagen we je met een echte ideeënmachine uit om een eigen ontwerp te maken voor een stoel of tafel in een specifieke situatie en omgeving. In onze greenscreen studio kun je vervolgens je eigen ontwerp presenteren alsof het al op ware grootte gebouwd is! Ook bouw je op basis van hun ontwerptekeningen echte schaalmodellen van ijslolliestokjes met behulp van kolomboormachines. 

Meer informatie:

Bestemd voor groep 6, 7 en 8 basisonderwijs

Maximaal 1 schoolklas tegelijkertijd

Tijdsduur: 3- 3,5 uur

 

Kosten:

9,50 Euro per leerling. Bij minder dan 15 leerlingen wordt toch voor 15 leerlingen gerekend.

1 Euro extra per leerling voor drinken/koek.

25 euro opstartkosten per groep/bezoek.

Gratis lesbrief voor wie het project (ook) OP school wil doen: download hier.

 

Deze designworkshops zijn mogelijk tot en met december 2014. Reserveren kan via deze pagina.