Ontdekfabriek onderdeel van GLOW-NEXT route

Van 8 tot en met 15 november 2014 vindt het jaarlijkse festival GLOW weer plaats in Eindhoven. Naast de route door de binnenstad wordt er ook op Strijp-S een verzameling lichtkunst gepresenteerd onder de naam GLOW NEXT. De Ontdekfabriek is een van de achttien locaties waar lichtinstallaties te bewonderen zijn. Geïnspireerd op de uitvinding van film kun je aan de achterkant van De Ontdekfabriek ontdekken hoe het gevleugelde paard Pegasus door middel van licht in beweging komt.

De installatie bestaat uit twintig verschillende paarden die in hoog tempo beurtelings worden belicht. Voor de GLOW-NEXT bezoekers zal het lijken alsof er een paard door de ruimte vliegt. Op die manier kunnen kinderen en volwassenen ontdekken hoe we, dankzij licht en repeterende beelden, film ervaren.

Pegasus the Movie is een samenwerking tussen De Ontdekfabriek, Rockfon, Schelp Bouw en Interieur, DOF, Brammer, Bone Interieurwerken, Summa College en Studio Make.

8 tot en met 15 november 2014

Zondag t/m donderdag van 18:30 t/m 23:00 uur
Vrijdag en zaterdag van 18:30 t/m 24:00 uur